Întrebări Frecvente

Există mai multe modalități diferite de a descărca și citi cărți electronice pe multe platforme și dispozitive diferite. Uneori poate deveni confuz. Am pregătit mai jos răspunsuri la cele mai frecvente întrebări. Deci, dacă nu ești sigur ce format să descarci sau cum să obți fișiere de e-Book pe dispozitivul tău, dă clic pe secțiunile de mai jos pentru a afla mai multe.

Fișierele de cărți electronice „Epub” și „Kindle” sunt două dintre cele mai comune și practice formate de cărți electronice și oferă mai multe avantaje față de un PDF standard. Pot fi citite pe PC-uri, Mac-uri, telefoane Android, iPhone-uri, iPad-uri, iPod-uri, telefoane Windows și aproape toate celelalte dispozitive mobile.
 
Fișierele Epub și Kindle necesită instalarea anumitor aplicații pe dispozitivul tău înainte de a le putea deschide. Multe dintre aceste aplicații sunt gratuite. Pentru a găsi aplicații adecvate, caută „cititor epub” sau „cititor Kindle” în magazinul de aplicații al dispozitivului tău.
 
Iată câteva avantaje ale acestor formate de cărți electronice:
 • Textul este reflowable. Aceasta înseamnă că textul poate fi mărit la o dimensiune de citire confortabilă fără ca liniile cărții să curgă de pe marginea ecranului, ceea ce este mai ușor de utilizat decât un PDF atunci când citești pe un dispozitiv mobil.
 • Există multe aplicații gratuite disponibile pe toate platformele, astfel încât să poți descărca și citi pe oricare dintre dispozitivele tale.
 • Aceste aplicații oferă caracteristici precum marcaje, evidențierea și adăugarea propriilor notițe, astfel încât să poți adăuga cu ușurință și să găsești secțiunile preferate din fiecare carte. Unele aplicații oferă, de asemenea, o funcție de „citire cu voce tare”, precum și „sincronizarea” bibliotecii tale de pe celelalte dispozitive, astfel încât să poți prelua citirea pe un dispozitiv (cum ar fi telefonul tău) unde ai terminat de citit pe un alt dispozitiv (cum ar fi laptopul).
Există multe aplicații disponibile pe toate platformele, ceea ce înseamnă că poți descărca și citi pe toate dispozitivele tale. Multe dintre aceste aplicații sunt gratuite. Nu putem enumera toate aplicațiile aici, deoarece noi modele sunt în mod constant create și adăugate pe diferitele piețe de aplicații. Dacă ești nou în rândurile cititorilor de cărți electronice, iată câteva sugestii de bază pentru a începe:
 • iPhone-urile și iPad-urile vin adesea cu „iBooks” preinstalate (pentru citirea cărților în format epub). Dacă nu este preinstalat, îl poți descărca din App Store. Alternativ, poți căuta „ePub Reader” sau „aplicația Kindle” în App Store de pe dispozitivul tău și vei găsi multe alte opțiuni disponibile.
 • Telefoanele Android vin adesea cu „Cărți Google Play” preinstalate (pentru citirea cărților în format epub). Dacă nu este preinstalat, îl poți descărca din Magazinul Google Play. Alternativ, poți căuta „ePub Reader” sau „aplicația Kindle” în Magazinul Google Play de pe dispozitivul tău și vei găsi multe alte opțiuni disponibile.
 • Pentru PC-uri poți descărca Adobe Digital Editions pentru epub-uri sau Kindle App pentru cărțile în format Kindle.
 • Pentru Mac-uri poți utiliza iBooks (adesea preinstalate) sau Adobe Digital Editions, care citesc ambele cărți epub. Alternativ, poți instala aplicația Kindle App pentru a citi cărți în format Kindle.
 • Pentru opțiuni suplimentare de eReader pentru toate dispozitivele de mai sus, poți căuta „ePub Reader” sau „aplicația Kindle” în App Store de pe dispozitivul tău și vei găsi multe opțiuni disponibile.
 1. Asigură-te că ai instalată pe dispozitiv o aplicație eReader adecvată ÎNAINTE să descarci cartea electronică (consultă secțiunea de mai sus pentru mai multe informații despre aplicații).
 2. Accesează cumsaititransformiviata.ro direct în browserul tău web (de exemplu, Google Chrome, Safari, Firefox sau Internet Explorer). Asigură-te că deschizi pagina într-un browser web pe măsură ce alte aplicații (cum ar fi Facebook pe dispozitive mobile) încearcă să lanseze pagina în aplicația însăși, care poate interfera cu procesul de descărcare.
 3. Fă clic pe unul dintre butoanele de descărcare de pe pagina cumsaititransformiviata.ro . Se va deschide o pagină nouă, iar descărcarea ta va începe automat. Unele browsere pot bloca descărcarea automată. Dacă se întâmplă acest lucru, fă clic pe butonul albastru din partea de sus a paginii pe care scrie 'Descărcarea dvs. ar trebui să înceapă automat, dar dacă nu, faceți click aici'. Aceasta va reactiva manual descărcarea și fișierul ar trebui să apară pe dispozitivul tău.
 4. Deschide fișierul în aplicația eReader aleasă pentru a începe citirea.
 5. După ce ai descărcat, vei vedea și opțiunea de a te înscrie pentru o serie de e-mailuri „Sfaturi pentru viață”, unde vei primi o ofertă săptămânală din carte în căsuța de e-mail, împreună cu o practică sugerată pentru săptămâna respectivă. Poți găsi acest lucru și în partea de jos a acestei pagini.
Deschide site-ul într-un browser web, nu într-o aplicație precum Facebook
Mai întâi, te rugăm să vizitezi site-ul cumsaititransformiviata.ro direct în browserul tău de web (de exemplu, Google Chrome, Safari, Firefox sau Internet Explorer). Unele aplicații (cum ar fi Facebook pe dispozitive mobile) încearcă să lanseze pagina în cadrul aplicației în sine, care poate interfera cu procesul de descărcare.
 
Descărcarea pe iPhone, iPad și iPod

Asigură-te că selectezi fișierul ePub pentru acces ușor pe iPhone, iPad și iPod. Unele dispozitive iPhone și iPad nu acceptă descărcări automate (care este sistemul utilizat pe site-ul cumsaititransformiviata.ro). Dacă se întâmplă acest lucru, este posibil să vezi un mesaj de eroare pop-up sau descărcarea poate să nu apară deloc. Acest lucru este ușor de rezolvat:

 1. Fă clic pe unul dintre butoanele „Descărcă e-book-ul gartuit” de la cumsaititransformiviata.ro
 2. Dacă descărcarea nu începe, închide toate mesajele de eroare pop-up care apar. Apoi ar trebui să vezi o pagină web pe care scrie „Vă mulțumim pentru descărcare. Vă rugăm să vă bucurați și să da-ți mai departe!"
 3. În partea de sus a paginii există un buton albastru care spune „Descărcarea dvs. ar trebui să înceapă automat, dar dacă nu, faceți clic aici”. Faceți clic pe acest buton pentru a reactiva manual descărcarea.
 4. Apoi ar trebui să vezi pictograma fișierului ePub care apare în browserul tău cu o opțiune dedesubt pentru „Deschideți în iBooks
 5. Fă clic pe această opțiune și cartea ar trebui să se deschidă corect în „iBooks”.

Întrebarea nu a fost răspunsă mai sus? Contactează-ne

Dacă ai feedback sau răspunsul la întrebarea ta nu este listată mai sus, te rugăm să utilizezi formularul de contact de mai jos și vom încerca să te ajutăm.
Dacă cererea ta se referă la descărcări sau formate de cărți electronice, te rugăm să te asiguri că ne spui următoarele informații (acest lucru ne va ajuta să te ajutăm):

 • Ce format încerci să descarci
 • Ce dispozitiv și sistem de operare utilizezi
 • Ce aplicație eReader utilizezi pe dispozitiv
Please enter your name.
Please enter a subject.
Please enter a message.

Sfaturi pentru viață
Introdu adresa de e-mail pentru a primi inspirație săptămânală gratuită.

 

Apreciem confidențialitatea ta, iar e-mailul tău nu va fi transmis terților. Ai opțiunea de a te dezabona în orice moment utilizând linkul de dezabonare din partea de jos a fiecărui e-mail sau contactând [email protected]